mandag den 14. december 2009

surdejsbrød til alt

Her er opskriften på et surdejsbrød, som du helt selv kan bestemme hvordan skal være. Den er som flere opskrifter herinde inspireret af Camilla Plum: "Et ordentligt brød" som jeg kan anbefale på det varmeste.

Du kan helt selv bestemme, om det skal være et helt rent hvedebrød til hummer og rejer, eller om du vil have et grovere brød med rug til osten eller til madpakken. Bare husk at du må justere lidt på melet, hvis du bager det groft, da det suger mere vand.


1 god klat surdej
6 dl vand
1 spsk salt (flagsalt!)
1 kg mel


æltes grundigt - hæver natten over, ridses og bages i 10 min ved 240 grader og derefter ved 190 grader til det er gyldent og lyder hult når man dunker på det - ca 1 time. afkøles på rist.

Havre og rug gør brødet mere fugtigt, mens sigtet hvedemel eller endnu bedre pizzamel (tipo 00) gør at det hæver bedre. Brug gerne mere næringsrige melsorter som emmer, spelt og durum.


Min favorit lige nu består af ca 300 gr. fuldkornsrug, 400 gr. siktet spelt, lidt havregryn og 200 gr. tipo 00 pizzamel. Men prøv selv og skriv tilbage med en opskrift på dit personlige favoritbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar