tirsdag den 5. januar 2010

enkelt speltbrød med honning

Her er opkriften på et helt fantastisk speltbrød som jeg bagte forleden. Spelt indeholder meget jern, og surdejen gør det lettere at optage jernet, så dette er ideelt for små børn og trætte voksne som trænger jern. Brødet er godt til suppen eller til madpakken eller til ostemaden - helt efter lyst og behag.


en god klat surdej
3,5 dl vand
ca 500 fuldkornsspeltmel - eller en blanding bestående naf 300 g spelt og 200 g kamutmel
2-3 spsk honning
1,5 tsk salt


æltes grundigt og formes til et brød på bageplade eller i hævekurv. Hæver lunt natten over, ridses og bages først i 10 min ved 225 grader og derefter op mod en time ved 190 grader. Det skal lyde hult når det er færdigt.
Det er honningen som gør forskellen så vær ikke fedtet med den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar