Dette er Almas favoritbrød. Hun er endnu så lille at hun ikke kan fordøje kerner, så derfor bager jeg et rugbrød på fuldkornsrugmel uden kerner som er lidt lettere at fordøje. Det er i øvrigt det eneste hun vil spise, så får man det ikke til med grød, kan man prøve dette. Vi andre spiser det også med stor fornøjelse.
1. dag
1 god klat surdej
1 liter vand
2 spsk salt
2 spsk honning
fuldkornsrugmel - tilsæt nok til at dejen bliver som en grød
står 8-12 timer
2.dag
1 maltøl eks vørterøl
og mere rugmel
dejen skal stadig være som en grød og ikke for tør.
lad grøden et stå og hæve i 6 timer og hæld det på brødforme klædt med bagepapir. her efterhæver de til de svulmer op ca 2 timer
bages i ovn ved 200 grader ca en time. tag dem ud af formene og efterbag dem i ca 10 min for at få llidt skorpe. lad dem køle før du sætter kniven i dem - de har stadig meget væde at dampe af.
nyd dem før din nabo!! eller del dem med samme.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar