tirsdag den 8. december 2009

rugbrød med rugkerner og frø

et solidt madpakkebrød som holder dig mæt længe - dette er mit basisbrød som vi altid har i køleskabet og som holder sig i op til to uger.


1.dag
fordej:
en god klat surdej
9 dl vand
2 spsk salt
2 spsk honning
ca 1.kg blanding af rugkerner, klemt rug og grovt rugmel- - du bestemmer selv hvor groft du vil have det

blandes og står natten over

2.dag
1 maltøl (nisseøl eller vørterol)
ca 600-800 gr groft rugmel/klemt rug
en stor portion ristede græskarkerner, solsikkefrø og sesamfrø

blandes i fordejen som røres godt - husk at kernerne skal være afkølede før de kommes i dejen. Dejen skal være som en grød og skal røres - ikke æltes. Den må endelig ikke blive for tør.

står i en 6-8 timer- gerne længere til det bobler godt. Jo grovere dejen er, desto mindre hæver den. Hældes på bageforme klædt med bagepapir og står igen en rum tid - min. 2-3 timer. Husk at tage surdej fra til næste gang. Derefter prikkes de med en spisepind for at undgå at skorpen letter og bages i ovnen i en time ved 200 grader.

køler på en rist og opbevares indpakket i et viskestykke i en plastpose i køleskabet.

.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar