1 stort brød - er især godt til ost!
1.dag - fordej
en god klat surdej (1dl)
2 dl yoghurt naturel
2 dl vand
1 tsk salt
1 tsk honning
200 gr groft speltmel
røres sammen og står natten over eller en 6-8 timer
2.dag
1 dl yoghurt
1 spsk honning
2 tsk salt
150 g grofthakkede valnøddder
200 g groft speltmel
200 g hvedemel
Blandes og æltes grundigt. Brug evt håndmikser med dejkroge. Jo mere dejen æltes desto flottere brød med god krumme og saftig smag.
Formes til brød og lægges på en bageplade, hvor det igen hæves en 6-8 timer afhængig af tålmodighed. Ridses med kniv og drysses med lidt mel. Bag brødet ved 225 grader i ca 35 min. Stænk bunden af ovnen med et glas vand når du sætter brødet ind for at få en sprød skorpe.
bon appetit!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej, jeg er ved at lave denne dej og tænkte på, om jeg kan bage den i en jern gryde som du også skriver om i en af dine andre artikler. Tror du det vil blive godt?
SvarSlet