Dette brød er fantastisk og mættende. Det er bagt på rug som gør brødet saftigt og stabiliserer blodsukkeret og mætter bedre end andre melsorter, og så er det fyldt med sunde valnødder der sænker kolesterolet og er fulde af god energi. Det holder sig friskt længere end det trænger for det bliver hurtigt spist.
om aftenen:
bland surdeig med
3 dl lunkent vand
3 dl (180g) sammalt/fuldskorsrugmel
dæk det med film og lad det stå ved en 22-24 grader natten over. Næste morgen bobler det skønt og er klar til:
5 dl koldt vand
300 g fuldkornsrugmel
400 g groft ølandshvete eller kamut/ eller 500 g siktet hvetemel for et finere brød
1 spsk salt
400 g(8dl) valnødder
Surdej, mel og vand blandes sammen og røres grundigt på håndmikser eller røremaskine. Tilsæt salt og rør videre. Tilsidst blandes valnødderne i dejen.
Dæk med film og lad dejen hæve en 3-5 timer
Del den i tre på en bageplade og lad dem efterhæve mens du tænder for ovnen på 275 grader - gerne med bagesten i bunden. Når ovnen er klar sætter du brødene ind og sænker temeraturen til 250 grader. Bag dem i ti minutter før du sænker temperaturen til 200 grader. Brødene er færdige efter 30-35 minutter - eller når de føles færdige.
smager fantastisk med ost og alt muligt andet!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar