onsdag den 2. juni 2010

speltbrod med nødder og frugt

Her er endnu en variant af mit yndligsspeltbrød med honning som min svigerinde Erika har kreeret. Det er et saftigt og lidt sødt brød med tørret frugt. Bliver det for sødt kan man bare gøre som vi, og nøjes med at fodre det med masser af valnødder, græskarkerner og solsikkefrø.

grundopskrift:

1 god klat surdej
3,5 dl vand
2 spsk honning
1.5 tsk salt
400 g sammalt spelt/fuldkornsspelt
100 g havregryn

æltes sammen med
en håndfuld solsikkekerner, græskarkerner og valnødder

og hvis man vil have det lidt sødt og frugtet tilsættes rosiner, tranebær og evt små stykker tørret figen.

hæver natten over og bages i jern- elller keramikgryde i ovnen i en time ved 200 grader. Nyd det med din nabo!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar